Links

Diverse links naar andere websites.

In Eibingen, in Duitsland, waar de tweede abdij van Hildegard heeft gestaan is het klooster gevestigd waarin de zusters benedictinessen het gedachtegoed van Hildegard bewaren en bestuderen. Deze abdij is te bezoeken en heeft een prachtige website:

www.abtei-st-hildegard.de

De restanten van het oorspronkelijke klooster, waarin Hildegard als kind werd opgenomen is gerestaureerd en geconserveerd. Deze prachtige plek: de Disibodenberg is te bezoeken en heeft ook een Hildegardmuseum. Zie daarvoor:

www.disibodenberg.de

In het Rijnstadje Bingen is ook een mooi Hildegardmuseum: Museum am Strom. Informatie over dit museum is te verkrijgen via website:

www.bingen.de

De Riesencodex, de uit 1175 stammende integrale verzameling van de teksten van Hildegard, is online te bekijken via onderstaande link. Het is een link naar de Hessische Landesbibliothek, alwaar de oorspronkelijke codex wordt bewaard:

http://www.hlb-wiesbaden.de/index.php?p=202

http://dfg-viewer.de/show/?set%5Bimage%5D=935&set%5Bzoom%5D=min&set%5Bdebug%5D=0&set%5Bdouble%5D=0&set%5Bmets%5D=http%3A%2F%2Fdokumentserver.hlb-wiesbaden.de%2FHS_2%2Fmets17.xml

Zie voor een zeer uitgebreide Hildegardbibliografie de website:

www.hildegard-society.org

U kunt via die site naar de uitgebreide bibliografie navigeren.

Voor Hildegardproducten kunt u terecht op de website:

www.hildegardwinkel.nl